teambelgium-logo

Lotto Team Belgium Cyclo

Binnen iets meer dan een jaar vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. Op zondag 14 mei nodigt Team Belgium jou uit de campagne richting Parijs 2024 samen in te zetten op de Lotto Team Belgium Cyclo te Tubeke. Dat is een prachtige fietstocht die als startschot zal gelden voor de weg richting de Olympische Spelen.

Verken op een fijn parcours van 30 km, 60 km of 100 km de mooiste wegen van Waals-Brabant. De start en finish ligt op de vernieuwde site van de Belgische Voetbalbond en Belgian Cycling te Tubeke. Gezinnen, recreatieve fietsers of fervente wielerliefhebbers, er is voor ieder wat wils! Voor de 60 km en 100 km zijn er respectievelijk 1 en 2 bevoorradingen om iedereen onderweg van voldoende krachtvoer en drank te voorzien.

Aan de start en finish komen we samen met Olympiërs en ex-Olympiërs en is er ook animatie voorzien. Alles zal dus aanwezig zijn voor een fantastische dag vol beleving. Bekende aanwezigen? Hanne Desmet, Jorre Verstraeten, Julien Watrin, Marie-Isabelle Lomba, Paulien Couckuyt, Evi Van Acker, Jean-Michel Saive, Cédric Van Branteghem, Jasper Lefèvre, Emma Meesseman en nog vele anderen!

Stadsfietsen, elektrische fietsen, koersfietsen, iedereen is welkom!

DAGEN
UUR
MIN
SEC

92 km
+1879m

Côte de Wanne

Côte de Stockeu

Wanneranval

Haute Levée

Le Rosier Est

122 km
+2071m

Côte de Lorcé

Roche à Frêne

Côte de Stockeu

Wanneranval

Haute Levée

Le Rosier Est

194 km
+3045m

Côte de Lorcé

Chera Monseu

Côte de Borlon

Côte de Warre

Hottemme

Roche à Frêne

Côte de Stockeu

Wanneranval

Haute Levée

Le Rosier Est

Online inschrijven (t.e.m. zaterdag 13 mei 23u59)

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Lotto Team Belgium Cyclo.

Afstanden

Voordeeltarief (t.e.m. 30/04/2023)   

Standaard tarief (na 30/04/2023)     

30 km

€ 10

€ 13

60 km

€ 15

€ 18

100 km

€ 18

€ 21

Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Zij krijgen een kaderplaatje aan de start op vertoon van een identiteitsbewijs.

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 30/04/2023, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB kunnen steeds aan het voordeeltarief inschrijven.

Schrijf je liever ter plaatse in?

Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. De inschrijvingsstand in Tubeke is geopend op zondag 14 mei 2023:

 • 100km: 07u30-10u00
 • 60km: 07u30-11u00
 • 30km: 9u00-14u00

Groepsinschrijvingen (t.e.m. zondag 30 april – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met zondag 30 april.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

 • Grote parking Vervoer en Opslag Van Peteghem-Debraekeleer BV – Rue de Bruxelles 109, 1480 Tubize
 • Parkeren is verder mogelijk in de straten/parkeerplaatsen in de buurt (Rue de Bruxelles,…). Opgelet, er moet steeds reglementair geparkeerd worden!

Start/finishlocatie
Rue de Bruxelles 480,
1480 Tubeke

Starturen

 • 100km: 07u30-10u00
 • 60km: 07u30-11u00
 • 30km: 9u00-14u00

De officiële sluiting van de finish is voorzien om 17u.

 • Een uitgebreide bevoorrading aan elke controlepost
 • Gratis koffie bij de start
 • Kaderplaatje om aan de fiets vast te maken
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service aan iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches
 • Een gezellige après bike na de finish

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je ter plaatse meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand is geopend op zondag 14 mei 2023.

 • 100km: 07u30-10u00
 • 60km: 07u30-11u00
 • 30km: 9u00-14u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

 • 60 km: 1 bevoorrading
 • 100 km: 2 bevoorradingen


*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00 uur. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish sluit officieel om 17 uur.

Kleedkamers en douches

Kleedkamers en douches worden aangeboden.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 26 april 2023 contact op met info@peloton.be

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 26 april 2023 contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

Ontdek het parcours

Op de startlocatie in Tubeke wordt er een unieke blik gegeven op de vernieuwde site van Belgian Cycling en de KBVB. Na de start ontdek je de prachtige en rustige wegen van Waals-Brabant. Op het menu staan de vele gezellige dorpjes en straten die de regio onder Tubeke te bieden heeft.

De 30 km is een échte familie activiteit voor jong en oud. Ga in het zog van de Team Belgium atleten op pad met de fiets en geniet van een rustige dag met het gezin. Passeer pittoreske dorpjes als Virginal-Samme, Hennuyères en Guenast om nadien terug te keren naar Tubeke.

De 60 km vertrekt richting Itter en gaat via Ronquières tot in ’s-Gravensbrakel. Via Steenkercque en Roosbeek komt het vredige parcours weer in Tubeke terecht. Onderweg is er 1 bevoorrading voorzien met sportdrank, sportbars, koeken en fruit. De 60 km is ideaal voor zowel elektrische fietsers, koersfietsen alsook stadsfietsen.

De 100 km tot slot is ideaal voor de echte wielerliefhebber die klaar is voor een sportieve uitdaging. Fiets over een uitgestrekt en voortreffelijk parcours langsheen dorpen en steden als Seneffe, Ronquières, ’s-Gravenbrakel, Zinnik en nog vele andere. Met zo’n 800 hoogtemeters moeten er ook enkele kleine hellingen bedwongen worden. Onderweg zijn er 2 bevoorradingen voorzien met sportdrank, sportbars, koeken en fruit.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen.

Respecteer de wegcode en fiets proper

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.